Editor Store

Shanghai 2017-06

The project is Editor’s first retail store in Shanghai, being the first storage-themed Boutique in China. Editor’s core concept is advocating for aesthetics of quality living. 

The design by plan integrates four functions into a wall, including a cashier, product display, event photography, and a passage. The design by elevation is inspired by gird paper commonly used in design process (for editing, conceiving and drawing). The grid becomes the design element for the wall. Different functions are organized into thirteen movable grids of different sizes, which can be taken out and put back, pushed and pulled, folded and released, and opened and closed.

In terms of the choice of material and color, white marble is used on the wall to create a spatial effect that is natural and pure. White tiles of different sizes are used in thirteen movable boxes with an addition of four brand colors, adding variations to the uniformed white wall.

To create a sense of wholeness in spatial experience, an array of grey undertone materials are used, such as grey terrazzo, cement and grey paint, so that the white wall for storage stands out from the rest of the space.  

The design of the Editor store addresses the theme Storage by using simple elements to create a space that is tidy and lively (bright), and delivers a concept of refinery and simplicity for living.   

PROJECT NAMEEditor Store
PROJECT LOCATION3F Of Xingye Taikoo Hui, Shanghai, China
CLIENTEditor
SIZE1th Floor
SITE AREA-
BUILDING AREA80 ㎡
DESIGN PERIOD03.2017-05.2017
CONSTRUCTION PERIOD04.2017-06.2017
PHOTOGRAPHY CREDITEiichi Kano